Letné reštauračné straty a nálezy

Autor: Peter Papík | 7.8.2014 o 14:25 | Karma článku: 6,49 | Prečítané:  902x

Mám na Slovensku pár overených reštaurácií, kde sa občas zastavím. Počas tohto leta tomu  nebolo inak. Až na to, že som nenašiel to čo som očakával a na čo som bol zvyknutý. Zmena je život, ale tieto sú žiaľ, podľa mňa k horšiemu. No ale kto hľadá nájde. 

Prvé zastavenie – reštaurácia v hoteli Pavla Piešťany. Overená a kvalitná reštaurácia s dobrým výberom a tiež menu a to aj cez víkend. Už príchod signalizoval zmenu, vnútri iný dizajn, ale najmä prázdno. Nikoho. Po preštudovaní jedálneho lístka bolo jasné prečo. Úplná zmena. Na výber len pár jedál z ktorých sa jednoducho vybrať nedalo. Nenajedli sme sa, ale odišli.

Druhé zastavenie – Starý Smokovec, reštaurácia v penzióne Tatrašport roky zaručovala kvalitnú a širokú ponuku a vždy sme tam boli spokojní, či s rodinou alebo priateľmi. Nový názov a vnútri – nik. To si tam nepamätám. Jedálny lístok podobný ako v Pavle. Široký výber sa zúžil, nebolo z čoho vyberať. Opäť odchod bez obeda.

Tretie zastavenie – Slovenská reštaurácia - Poprad v centre mesta. Viedol som tam partiu ľudí s prísľubom dobrého obeda. Najskôr som si myslel, že som si zmýlil ulicu, lebo som ju nenašiel. A naozaj – niet jej, zrušili ju.

Škoda, v priebehu mesiaca sa zmenili na pre mňa nepoužiteľné, alebo zmizli tri kvalitné reštaurácie, kde vždy chutilo a bolo príjemne a plno.

Ale predsa len na potulkách Slovenskom som zaznamenal aj jeden zaujímavý nález. Na túre v Tatrách zo Sliezkeho domu sme sa rozhodli zísť tentoraz do Starého Smokovca. Tesne pred cieľom v Novom Smokovci nad hlavnou cestou nás smäd zahnal na nenápadnú terasu Gril. Kvalitné pivo, čo je na Slovensku a aj v Tatrách skôr výnimka, nás potešilo. A ako sme zistili je tu aj kvalitná kuchyňa a na slovenské pomery nevídane pozorná obsluha. Ešte sme sa tam o pár dní vrátili a opäť výborný dojem. Žiadna nóbl reštika, len obyčajná krytá terasa, ale kvalita. Čo viac si priať? Opäť potvrdenie toho, že kvalita spočíva v ľuďoch. Tak ak sa budete túlať po Tatrách zastavte sa na Gril terase v Novom Smokovci, oplatí sa. 

No ale teraz som sa prichytil, že píšem o jedle. Minule keď mi o ňom kamoš dlho rozprával som ho upozornil, že sa dostáva do veku, keď tému baby nahrádza jedlo. Tak to radšej zakončím poznatkom, že baby máme na Slovensku stále najkrajšie :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Osem zásadných zmien v hypotékach, ktoré odštartujú od marca

Kto si málo sporí a príliš často mení zamestnanie, dostane o niečo nižší úver ako doteraz.

KOMENTÁRE

Na obranu bratislavskej kaviarne

Kaviareň je so svojím dešpektom k spiatočníctvu pre vidiek trvalou výzvou.

BRATISLAVA

Bol priekopník – utečenec. Jeho meno zmizlo z novín aj z histórie

Václav Nedomanský má zo svetových šampionátov deväť medailí.


Už ste čítali?